• Jaco Studio

WAREHOUSE RENOVATION IN PARIS

The aim of this project was to propose an alternative use for an abandoned warehouse in an industrial complex in Paris, France.


The main design approach included the addition of a botanical garden along the vertical edges of the warehouse, which in turn creates a vertical public space for relaxation and movement.

Image: 3D design proposal of the exterior facade alterations.


Since the building is located within a larger industrial complex, the internal function of the warehouse was to remain within the realm of manufacture and distribution.


The large warehouse floor space was decided into smaller workshops and manufacture facilities, each with their own office and ablution facilities.


Image: The overall layout showing the positioning of the warehouse in relation to its context.


Further information to follow in the near future.

6 views0 comments

Recent Posts

See All